Revalidatie, cardio- en medische trainingen

Revalidatie

De revalidatietraining is vooral geschikt als aanvulling op de revalidatie in een revalidatiecentrum of ziekenhuis. U kunt hierbij bijv. denken aan: hartrevalidatie, longrevalidatie (COPD), chronisch pijnprogram-ma of Herstel en Balans. Ook na een ziekenhuis-opname, na een operatie (bijvoorbeeld totale heup, totale knie, schouderoperatie) of na een CVA, helpen wij u graag door middel van deze training verder te revalideren.

Ook biedt De Praktijk Heemstede klacht-gerelateerde (groeps-)trainingen, voor o.a. fibromyalgie, hart-/longproblemen, reuma, arthrose, bekkenin-stabiliteit, CVA en Parkinson. Deze trainingen komen in aanmerking voor vergoeding door uw ziektekosten-verzekeraar.

Cardiotrainingen en het krachtcircuit

Cardio is in dit geval een afkorting van cardiovasculaire training. Hiermee wordt de training van hart-, long- en bloedcirculatie bedoeld. We streven naar een vergroting van het uithoudingsvermogen. Dit gedeelte bestaat uit fietsen, roeien en langlaufen (crosstrainer). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de loopband.

Bij de krachttraining gebruikt u de fitnesstoestellen die de beweging optimaal en veilig begeleiden. De grote spiergroepen worden getraind, waarbij het aantal herhalingen belangrijker is dan de zwaarte van de instelling. Krachttraining is een zeer belangrijk wapen in de strijd tegen osteoporose.

De fitnesstrainingen worden altijd Lees meer