Core-Pilates

Core-training is een training om de spieren van het hele lichaam te vormen, stabieler en sterker maken.
Met ‘Core’ wordt de kern van het lichaam bedoeld, de kleine binnen-/dieptespieren van het lichaamszwaarte-punt in de romp.

Klassieke BBB-/bodyshape-oefeningen worden met een doelgerichte training voor de core-spieren met elkaar verbonden. Door Core-training wordt het hele lichaam van binnenuit gevormd en de spierfunctie verbeterd. De oefeningen kunnen door gebruik van verschillende hulpmiddelen zoals bijv. ballen, stretchbanden of opgerolde matjes gevarieerd worden.

Zowel gevorderde sporters als ook personen die tot nu toe weinig of niets aan sport gedaan hebben, zullen baat hebben bij regelmatige Core-oefeningen. Onderrugklachten kunnen worden verminderd, de houding en zelfs de darmwerking gaan verbeteren en het middel van het lichaam wordt strakker. Wat Perfect-Pilates voor de grote lange spieren doet, doet Core-Pilates voor de kleine spiertjes.

Daarom is Core-Pilates een ideale aanvulling op de Perfect-Pilates. Beide vormen staan prima op zichzelf, maar kunnen ook heel goed met elkaar gecombineerd worden.

Lestijd Core-Pilates

Donderdagochtend     09.15u – 10.15u