Restorative Yoga

Vanaf januari is er een nieuwe vorm van Yoga te volgen op maandagavond om 20.30 uur: Restorative Yoga. Carlijn Breukink zal deze les gaan geven.
Wanneer we veel gegeven hebben (fysiek en/of mentaal) kun je je uitgeput, gestressed of uit balans voelen. Het contact met je lichaam vermindert en soms is het moeilijk te voelen wat je nodig hebt om weer in balans te komen. Restorative Yoga zorgt ervoor dat de omstandigheden worden gecreëerd voor ons lichaam om volledig te ontspannen en te herstellen. De Restorative les is bijvoorbeeld ook heerlijk na een drukke dag om jezelf rust te geven en daarna heel diep te slapen.
Bij deze vorm van Yoga doe je de houdingen in een rustige, gedimde ruimte. Met behulp van kussens, bolsters en andere ondersteuning breng je het lichaam in optimale rust en kalmeer je het zenuwstelsel. Yoga oefeningen worden gecombineerd met ademhalingstechnieken en Mindfulness. We stimuleren daarmee de herstellende, vernieuwende capaciteit van het lichaam. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd en het lymfestelsel krijgt de ruimte om afvalstoffen af te voeren. Omdat we diep op het zenuwstelsel inwerken, kun je chronische spanningspatronen loslaten, het immuunsysteem verbeteren en lichaam&geest weer in balans brengen.
Restorative Yoga kan ook op individuele basis gegeven worden. Neem hiervoor contact op met de praktijk. Dit kan via telefoonnummer 023-5291642 of via het contactformulier op deze site.