Pedicure

Nicolette Goethart (medisch pedicure i.o. en algemeen pedicure) en Toos van den End (tevens aantekening reuma en diabetes)  zijn als pedicure werkzaam in De Praktijk Heemstede. U kunt een van hen bezoeken voor de verzorging van zowel gezonde als problematische voeten/nagels. De pedicure verwijdert eveneens overtollig eelt, likdoorns en behandelt ontstane kloven. Zij geeft adviezen over schoenkeuze en de persoonlijke verzorging van uw voeten. Man of vrouw, jong of oud: iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging. Of u nu veel zit, staat of loopt. Want realiseert u zich wel eens dat het hele gewicht van uw lichaam vaak op uw voeten neerkomt? En wist u dat als de voeten pijn doen, ongemerkt ook de houding kan veranderen? Daardoor kunnen weer rug- of nekklachten ontstaan. Preventief uw voeten laten verzorgen door onze professionele pedicure is dus voor iedereen van belang.

Een behandeling kan gepland worden op maandag t/m zaterdag, variërend in begin- en eindtijd, waaronder een dinsdagavond. U kunt een afspraak maken via het telefoonnummer van De Praktijk Heemstede: 023-5291642 of gebruik maken van het contactformulier, onder ‘contact’ boven aan de deze pagina. 

Een ‘basis-voetbehandeling’ bestaat uit:

  • de verzorging van nagels en nagelomgeving (nagelwallen);
  • het verwijderen van overtollig eelt;
  • het verwijderen van verschillende soorten likdoorns (eeltpit/eksteroog); en
  • de behandeling van kloven en eeltranden

Een uitgebreide behandeling kiest u als u verwacht dat 30 minuten niet volstaan, zoals bij achterstallig onderhoud, als de behandeling van uw voeten intensief is of als u meer tijd nodig heeft om u te installeren op de behandelstoel.

Tarieven

 basisbehandeling (30 minuten)                  € 30,-
 uitgebreide behandeling (45 minuten)     € 45,-

Vergoeding

Als u als diabetes- of als reumapatiënt naar onze pedicure gaat dan kunt u, afhankelijk van uw verzekeringspolis, in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten. Lees meer

Senioren  

Bij het ouder worden kunnen voeten in verschillende mate achteruit gaan. Voetaandoeningen van de oudere voet zijn geen specifiek gevolg van leeftijd. Bij ouderen wordt de voethuid echter geleidelijk aan dunner waardoor beschadigingen makkelijker optreden en infecties kunnen ontstaan. Daarbij kunnen voetaandoeningen bijzonder pijnlijk zijn en de zelfstandigheid en mobiliteit ernstig aantasten. Bovendien draagt mobiliteit van ouderen in belangrijke mate bij tot hun gevoel van welzijn. Voetproblemen moeten dus tijdig worden onderkend en behandeld zodat het lopen een plezierige aangelegenheid blijft.

Sporters

Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoenen draagt. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen. De gevolgen van slecht passende sportschoenen kunnen o.a. zijn: ingescheurde, ingroeiende of blauwe nagels, kloofvorming aan de hielen, overmatig transpireren en blaren.

Diabetes en voetverzorging

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle (en indien nodig behandeling) door de pedicure bij diabetes-patiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. Dit is de reden waarom onze pedicure daarvoor speciaal gecertificeerd is. Het is raadzaam om enkele malen per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar onze professionele voetverzorgster/pedicure met aantekening ‘diabetische voet’ te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk een van de belangrijkste taken van de pedicure.

Reuma en voetverzorging

Voetverzorging bij reumapatiënten vereist extra zorg. Onze pedicure is ook hiervoor gecertificeerd. Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel, treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt-/ likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagelafwijkingen.

Overige voetproblemen

Blaren Lees meer

Eelt Lees meer

Huid- en nagelschimmels Lees meer

Ingroeiende teennagels Lees meer

Kloven Lees meer

Likdoorn Lees meer