Fysiofitheidsscan

Bewegen is gezond. Dat is bekend. Wat is nu gezond voor u? Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u eigenlijk? Het is goed om daarbij stil te staan. Hierin voorziet de fysiofitheidscan.

Het is een test voor iedereen vanaf 16 jaar. Of u nu wekelijks sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet.

De fysiofitheidscan bestaat uit een conditietest, een krachttest (handknijp), een lenigheidtest, een huidplooimeting en de queteletindex (index op basis van lengte en gewicht; BMI).

Na een intake en de fysiofitheidscan, waarbij tevens de beginconditie wordt bepaald, wordt vastgesteld wat het gewenste doel is. Vervolgens stellen we uw persoonlijk trainingsprogramma samen en worden de oefeningen doorgenomen. In uw persoonlijke programma wordt uiteraard rekening gehouden met eventuele stoornissen en/of bewegings-beperkingen.

Gegevens van eventuele tussentijdse testen worden verwerkt in uw persoonlijk dossier. Zo kunnen op elk moment uw verrichtingen en uw vorderingen geëvalueerd worden en uw programma waar nodig worden aangepast.

Dankzij de medische achtergrond en jarenlange praktische ervaring in het begeleiden en behandelen van problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat, garandeert De Praktijk Heemstede een kwalitatief hoogwaardig product.